Flokefri hårpleie for barn: Effektive tips og triks

Introduksjon

Når man har barn med langt hår, er det ofte en kamp å unngå floker i håret. Det kan være smertefullt for barna å få håret børstet og gredd ut og det kan også være en stressende opplevelse for foreldrene. Men fortvil ikke, det finnes flere gode tips og triks for å unngå floker og gjøre hårrutinene til en hyggeligere opplevelse for både deg og barna.

Smooth Again-serien fra Kevin Murphy

Denne serien inneholder ingredienser som er spesielt utvalgt for å gi håret ekstra fuktighet og nærin, og samtidig forebygge frizz og floker. Shampooen og balsamen inneholder blant annet ekstrakt fra monoi-olje og solbærfrøolje, som gir håret en intensiv fuktighetsbehandling og bidrar til å beskytte mot skader og slitasje.

I tillegg er produktene beriket med et spesielt “Smooth” kompleks, som inneholder aminosyrer og proteiner som hjelper til med å gjenopprette skadet hår og gi det en jevn og silkemyk overflate. Dette gjør det enklere å gre ut flokene og redusere sjansen for at håret blir flokete igjen.

Ved å bruke Smooth Again serien regelmessig, kan du oppnå et glattere og mer håndterbart hår for barna dine. Det er viktig å følge bruksanvisningen på produktene og bruke dem regelmessig for å oppnå de beste resultatene.

Untangle fra Kevin Murphy

Untangle fra Kevin Murphy er en populær leave-in spray som er spesielt designet for å løse opp floker og forhindre at håret blir flokete. Den inneholder en unik blanding av ingredienser som mykgjør og fukter håret, samtidig som den beskytter håret mot varme og skader fra stylingverktøy.

Sprayen er formulert med panthenol, som er kjent for sine fuktighetsgivende egenskaper, samt ingredienser som arganolje og havtornolje, som gir næring til håret og gir det en sunn glans.

Untangle sprayen er også enkel å bruke. Etter at du har vasket og skylt håret, kan du spraye litt av produktet i håret og gre det ut med en myk børste eller kam. Det er ikke nødvendig å skylle ut produktet etter bruk og det kan brukes på alle hårtyper.

Ved å bruke Untangle sprayen etter hver hårvask, kan du forebygge at håret blir flokete og gjøre det lettere å gre ut eventuelle floker som allerede er til stede. Dette gjør det enklere og mindre smertefullt for barnet å gre ut håret, samtidig som det gir en sunn og glansfull finish til håret.

Å ha en hårbørste tilgjengelig i yttergangen

Å ha en hårbørste tilgjengelig i yttergangen eller i et annet sted der barna ofte går ut og inn, kan være en enkel, men effektiv måte å redusere floker i barnas hår. Dette gir deg muligheten til å raskt børste gjennom håret hver gang dere går ut og inn og hindre at håret blir flokete og vanskelig å gre ut senere. Selv om det kan høres ut som en liten ting, kan dette lille tiltaket ha stor betydning for å holde håret til barna sunt og vakkert og gjøre det enklere å opprettholde en god hårpleierutine. En annen fordel med å ha en børste tilgjengelig i yttergangen er at det kan bidra til å lære barna gode vaner med hensyn til å ta vare på håret sitt fra en tidlig alder, noe som kan ha langvarige fordeler for deres helse og velvære. For å unngå større floker, kan det også være lurt å bruke hårkur jevnlig. En hårkur vil gi næring og fuktighet til håret og gjøre det mindre utsatt for floker. Dersom du oppdager en større floke, kan det hjelpe å påføre hårkur direkte på floken og la det virke i noen minutter før du prøver å gre den ut.

Valg av riktig hårbørste

Når det gjelder valg av hårbørste, er det mange faktorer å ta hensyn til, spesielt når det gjelder barns hår. Det er viktig å velge en børste som er skånsom mot hodebunnen og håret. I tillegg er det viktig at man ikke trekker og lugger i håret når man bruker den.

En børste med myk bust er ofte å foretrekke, spesielt for barn som har tynnere eller lettere floker i håret. Myke buster vil være mer skånsomme mot hodebunnen og håret og kan bidra til å redusere smerter og ubehag når man børster håret.

En annen faktor å vurdere når du velger en hårbørste er materialet den er laget av. En naturbørste, for eksempel en børste laget av tre eller villsvinbust, kan være et godt valg fordi den er skånsom mot håret og hodebunnen. Naturbørster har også den fordelen at de ikke statisk elektrifiserer håret på samme måte som en plastbørste kan gjøre.

Det er også viktig å velge riktig størrelse på børsten. Hvis børsten er for stor, kan det være vanskelig å håndtere og bruke den effektivt. En for liten børste kan ikke takle større hårseksjoner og kan føre til at du må bruke mer tid på å børste håret. Det beste er å velge en størrelse som passer til lengden og tykkelsen på håret.

Til slutt er det viktig å huske på å rengjøre børsten regelmessig. Hårbørster samler opp smuss, hår og olje over tid, og hvis de ikke rengjøres jevnlig, kan dette føre til en opphopning av bakterier og en mindre hygienisk børste. Du kan rengjøre børsten ved å bruke en rensebørste eller en tannbørste til å fjerne hår og smuss, og deretter vaske den i en mild såpeoppløsning og skyll godt før du lar den tørke helt.

Fletter og strikk for å unngå floker

Til slutt, fletter og strikk kan være en enkel og effektiv måte å unngå floker på. Lær deg noen enkle fletter eller fletter fra nettet og bruk dette som en måte å style håret på. Det vil ikke bare hjelpe å unngå floker, men det vil også gi håret en fin og praktisk look.

Med disse tipsene på plass, vil du kunne redusere antall floker i håret til barna og gjøre hårrutinene til en hyggeligere opplevelse for både deg og barna. Prøv det ut og se forskjellen det kan gjøre!

Les flere artikler

Hårfarge handler om mote

Farging av hår er noe de fleste mennesker får en eller flere erfaringer med gjennom livet. Endring av hårfarge er

Velg din frisørsalong

Cut'n Go
Frisør Brumunddal

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart 

Cut'n Go
Frisør Elverum

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Frisør Gulskogen

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Frisør Hamar

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Frisør Haugesund

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Frisør Kristiansand

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Frisør Liertoppen

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Frisør Raufoss

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Frisør Sarpsborg

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Frisør Stord

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Frisør Vestby

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart

Cut'n Go
Vika Frisørene

Ring oss: 973 21 002
Besøk oss: Se Google Kart